onsdag 18 januari 2012

Efter mycket detektivenarbete kom jag

Före träningen igår hittade jag en bilnyckel. Inte alls svårt att se till vilken modell den var till.
Så när jag kom hem gick jag till garaget och letade bil... men ingen bil reagerade.  Eftersom jag misstänkte att ägaren bodde granne, så borde han ju oxå parkera i garaget. 
När jag spatseratt igenom tre parkeringsplatser som om biltjuv, så gav jag nästan upp. Men tänkte ändå ge den fjärde och sista parkeringsplatsen en chans, den var ju ändå närmast min lägenhet... Å mycket riktigt, tredje bilen blinkade till när jag gick förbi. Den stod nästan 30m i från min balkong.

Jag smsa regnr vill trafikstyrelsen, (som det så fint heter nu) och fick då ägarens namn. Eftersom ägaren bor på samma gata som mig, så var det ju bara att googla... Å tro fan att det kommer upp två gubbar med samma namn, fast på var sin ända om gatan. 
På pplatserna står det hyresföreningens lägenhets nr. Så jag tittade efter det, och gick sen å ringde  på porttelefon. Ingen öppnade, men på brevboxen han hade kunde jag se ett företagsnamn... Hem å googla igen. 
Killen som svarade gav mig rätt nummer, så efter mycket detektivenarbete kom jag rätt.


Note: Ska börja leta tvärtom - för oftast ligger ju det man letar efter på den platsen man sista tittar...
 Var lite sugen på att test köra hans Mercedes Benz 212, års modell 09. Rätt snygg. Vadå, han skulle ju inte märkt nått...

2 kommentarer:

  1. Killar med hjärna kör bil med stjärna... Tsapp!

    SvaraRadera
  2. Den här gubben hade stomipåse också. :)

    SvaraRadera