Peter - Just nu


Klipp ifrån Fotbollsoffan - Nils Liedholm Cup 2014
Klipp ifrån Fotbollsoffan - Nils Liedholm Cup 2014
År 2007 började Peter - Just Nu tåget att rulla. I programmet pratar jag om kändisar, teknik, TV, film, onödigt vetande, sånt som är på gång och flikar även in en dos självterapi.
Förutom att ha lagt ner mängder med timmar på ljudredigering, googlat info, letat musik och nyheter. tidningar och haft trevliga besök i studion. Har det varit en del mer spännande upplevelser. Och vilken resa det har varit.

Rally bilen
Inför Viksåttan fick radion besök varje vecka av föraren, Stefan Kemle. Han pratade om förberedelseran inför Rally tävlingen. När bilen var färdig lottades då ut en "provåking" med Stefan. En glad lyssnare fick då äran att åka med. Självklart passade även jag på att fråga om tur.
Köra snabbt kan dom flesta. Fast köra snabbt, tryckt och säkert är det inte många som kan. Minns att inspelningen i bilen lät just som rally...plus en skrikade röst...dock inte Stefans.

Ballongdansen
I samband med ett Valborgsmässofirande som RadioWix hade anordnat. Dansade några manliga radiopratare ballongdansen - som avslutades med auktion. Hen, som lagt det högsta budet fick sen äran att äta middag med killen, en påklädd sådan.
Vilket bud jag fick, förtäljer inte denna historia.

G.Fyllking och R.Aschberg
Det största minnet är intervjun med Gert. Då han och Robert gick Ystad-Haparanda, prostatacancer marschen.
Vi hade hört nyheten om att dom kommit in i kommunen. På eftermiddagen tog vi bilen för att komma ifatt. Jag  intervjuade  folk på vägen, var av en man som var med i marschen och nu fått upp sitt tält. Gert och Robert sov inte i tält längs vägen. Men mannen visste att dom var på Kolmårdens hotell. Självklart åkte vi dit. Och efter mycket om och men, fick vi en lärorik och trevlig intervju med Gert Fyllking.

En artikel ur Norrköpings Tidning


Nils Liedholm Cup
Valdemarsviks årlig fotbollsturnering för ungdomar. Med namnet efter stor spelare Nils Liedholm. På sin tid var han som dagens Zlatan. RadioWix är med hela turneringen och har studion mitt i smeten, i ett tält. Förutom lekar och tävlingar intervjuas spelare, domare, tränare, anhöriga och funktionärer. Varje år kommer även kända fotbollsspelare som minglar runt, som även minglar in i studiotältet för en intervju.
Vilket äventyr - minns ett år då vi provkörde segway.

Planering inför Nils Liedholmcup - Ur Norrköpings tidningar
www.nilsliedholmcup.se


Konferencier
Har tackat JA två gånger på att vara konferencier på Baljadagen, i Ringarum. Vet inte riktigt varför jag fick förfrågan. Kan ju vara för min härliga personlighet eller fina röst. Eller för att ingen vill, vågar eller kan... Men, i alla fall så är det väldigt roligt påa artisterna och att intervjua och prata med människor på och runt scenen.